Wie staat er achter ikkenu?

Mijn naam is Inge Reijnders, 53 jaar. Ik ben getrouwd met Paul en samen hebben wij 2 dochters, Christel en Judith, die alle twee op zichzelf wonen. Oh ja, ik woon in Nuenen.

Ik ben gek op lezen, creatief bezig zijn, muziek maken, wandelen, thee drinken . Ik kan goed luisteren, ben gezellig, ben positief en ik vind het leuk om zo- af- en- toe een beetje gek te doen.

Na mijn opleiding ben ik begonnen met het opstarten van mijn eigen praktijk. Ik heb een mooie, lichte en vrolijke ruimte aan huis waar ruimte genoeg is voor spel, spelen en creatief bezig zijn. Een plek waar ruimte is voor een lach en een traan, waar je boos en bang mag zijn. Oftewel een plek waar je jezelf mag zijn.

 

 


Waarom ikkenu? 

Tijdens mijn werk als Pedagogisch Medewerker op een BSO (Buiten Schoolse Opvang) kwam ik soms dingen tegen waarvan ik dacht: “Wat is er aan de hand, hoe kan ik helpen.” Wat is er gebeurd, dat een kind doet zoals hij doet.

Dit zette mij aan het denken en zoeken. Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij een opleiding tot kindercoach. Tijdens deze opleiding kreeg ik handvatten, om een kind wat even niet wil of kan, weer op weg te helpen. Dit in combinatie met mijn ervaringen op de BSO, met de kinderen maar ook met ouders, en het zelf moeder zijn van 2 dochters, maakt mij de kindercoach die ik ben.

De kindercoach die jou en je kind kan helpen. Ik weet als geen ander hoe het is om onzeker te zijn en hoe dat veel dingen bepaalt als je kind bent. Ook ik heb geleerd dat ik er mag zijn.

Jij wilt, als ouder, toch ook graag zien dat je kind stevig in z’n schoenen staat. Wat kan je je een zorgen maken als je ziet dat je eigen kind niet lekker in z’n vel zit, niet graag (meer) naar school gaat alle nieuwe dingen lastig of moeilijk vind.

Wat is er mooier dan een kind te zien dat stevig op zijn eigen benen staat en de wereld weer aan kan.

 

Ikkenu staat voor: en nu ik.

 

 

Het kind mag leren zeggen: en nu ben ik belangrijk IKKENU