Ga je mee op ontdekkingsreis?

 

Ga je mee op ontdekkingsreis is een creatieve workshop, (7 – 9 jaar)

In 2 uur tijd gaan de kinderen aan de slag met hun eigen schatkaart en schatkist.

Een gezellige middag, waarin ik samen met de kinderen op ontdekkingsreis ga.

 

Een reis waarin de kinderen hun eigen schatten (kwaliteiten) leren kennen, ontdekken wat ze nog graag zouden willen of juist niet.

Wanneer de kinderen hun eigen kwaliteiten hebben ontdekt, gaan we verder op reis en vinden we een onbewoond eiland, waar ieder kind zijn eigen avontuur beleefd en invult.

Aan het einde van deze reis, heeft ieder kind zijn eigen avontuur te vertellen aan de hand van een gevulde schatkist en een kaart van het eigen eiland.

 

Denk je na het lezen van deze omschrijving, dit is leuk voor mijn kind of heb je nog vragen.

Neem dan contact op via het contactformulier op de website.

 

Reiskosten voor deze ontdekkingsreis: € 10,50 ( inclusief drinken en wat lekkers) eventueel ook te boeken op locatie.


Tea-time = Me-time

Gewoon even tijd voor jezelf, in een ongedwongen sfeer, gezellig met andere moeders- en vaders ervaringen uitwisselen. Samen tot mooie oplossingen en inzichten komen.

 

Wil je graag een tea-time = Me-time bijwonen of heb je vragen?

Neem dan contact op via het contactformulier op de website.

 

Kosten: €10,00


Workshop ‘IK BEN 9’

Voor ouders en verzorgers

 

‘Je zit echt in in de puberteit!’ riep mijn zusje een keer, maar ik ben nog maar negen!’

 

 

 

 

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid, zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar.

 

Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeften veranderen?

Vind je het lastig om jouw kind hierbij op een fijne manier te ondersteunen?

Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon?

Zou je deze fase graag beter willen snappen, zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw

kind maakt?

 

De workshop ‘IK BEN 9’ voor ouders en verzorgers staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Als kindercoach werk ik veel met kinderen rond deze leeftijd. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn EIGEN manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

 

Mijn droom als ‘Ik ben 9’ specialist is dat alle ouders en verzorgers met kinderen rond deze leeftijd bekend zijn met de negenjaarsfase, zodat zij hun kinderen (nog) beter begrijpen en kunnen ondersteunen.

 

Hoe fijn zou het zijn als jij als ouder straks alles weet over de negenjaarsfase?

Hoe waardevol zou het voor jouw kind zijn als jij weet hoe je hem in deze periode op een goede manier kunt ondersteunen?

 

Tijdens de workshop:

Vertel ik jou over de negenjaarsfase

Praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze periode

Ontvang je praktische tips en handvatten voor thuis

Is er de mogelijkheid om ervaringen te delen

In het boek ‘IK BEN 9’ zie je 15 portretfoto’s van kinderen van negen. In interviews en dagboekfragmenten vertellen ze hoe het is om negen jaar te zijn. Daarnaast vind je leuke tips en weetjes. Helemaal achterin het boek vind je de theorie over de negenjaarsfase bestemd voor ouders/verzorgers en iedereen die met kinderen rond de negen jaar werkt. Het boek is perfect te gebruiken als naslagwerk van de workshop en daarnaast een prachtig aanknopingspunt voor gesprekken met jouw negenjarige.

 

De training tot ‘IK BEN 9’ specialist heb ik gevolgd bij Bauke Borsboom uit Woerden, auteur van het boek ‘IK BEN 9’ en de creator van de ‘IK BEN 9’ specialisatie voor professionals in Nederland en België.